22 Eylül 2017 Cuma

Gök Türk ile Mısır'ın Gizemli Tarihi Gezisi (24 Ocak - 2 Şubat Sömestr Tatili)



Enlil Klanına ait Kudüs'ten sonra şimdi de Enki klanına ait Mısır'a gidiyoruz. Biliyorsunuz benim turlarım kültür turlarından farklı olarak belli bir amaç doğrultusunda yapılıyor. Araştırmalarım sonunda belirlediğim özel lokasyonlar, anunnakilerin özel enerjileri ve onlardan kalan kanıtların olduğu yerler seçiliyor. Kalan zamanlarda da her gezi turunda var olan yerler ekleniyor. İşte bu gezimizde de farklı olarak gideceğimiz ve diğer turlarda bulunmayan ilk yer Yusuf'un Mühendislik dehası Moiris Gölü




Ek olarak Hatşepşut Tapınağı ve girebilirsek en özel inisiye odası Kraliçe Odası olacak... Sömestr tatilindeki 10 Günlük Mısır turumuzda bizimle birlikte olmak isteyenler Neslişah Cevahir Sağınç ile iletişime geçebilirler... Bekle bizi Ra, Hathor, İsis, Thot...

1.Gün 24 ocak çarşamba
MS 738 Egypt Air uçağıyla saat:14.00 de İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Kahire’ye hareket ediyoruz. Kahire’ye indikten sonra da otelimize yerleşiyoruz.
2.Gün 25 ocak Perşembe : Giza Piramitleri – Kahire Müzesi
Kahvaltının ardından piramitleri gezeceğiz. Büyük Piramit, Kefken, Menkara Piramitleri ile Sfenks’i ziyaret ediyoruz. Öğle yemeğinin ardından da Kahire Müzesi’ne gideceğiz. Akşam yemeği için otelimize dönüyoruz.
3.Gün 26 ocak Cuma:Karun gölü-Bahr Yousef-Hawara Piramidi
Kahvaltının ardından, Karun gölüne hareket ediyoruz. Bahr Yusuf(Yusuf’un Su Yolu), Karun Gölü üzerinde tekne gezisi, Hawara Piramidi. Yusuf’un yedi yıllık bolluk döneminde bir kanal yaparak yapay bir göl oluşturduğu ve tahıllardan ziyade suyu depoladığı üzerine bir çok görüş bulunmaktadır. İşte bu Bahr Yusuf(Yusuf’un Su Yolu), suyu dağıtan Hawara Piramidini ve bu yapay gölün havzasını göreceğiz.
4.Gün 27 ocak Cumartesi:4: Memphis-sakkara-imhotep müzesi-red piramit
Kahvaltının ardından bavullarımızla otelden ayrılıyoruz, Memphis-sakkara-imhotep müzesi-red piramit gezilerimizi yapıp saat 19:30’da bizi Luxor’a götürecek yataklı trene yerleşiyoruz.Akşam yemeği trende.
5.Gün 28 ocak pazar: Luxor-Dedara-Abydos
Sabah kahvaltısı trende ve Luxor’a varıyoruz.Abydos’a gidiyoruz ve 2. Ramses’in babası 1. Seti’nin tapınağını ziyaret ediyoruz. Abydos’ta meşhur helikopter, denizaltı hiyeroglifleri var. Abydos’tan sonra Denderah’a Hathor’un Tapınağı’na gideceğiz. Meşhur elektrik ampülleri burada, ayrıca duvarlarında hiçbir tapınakta olmayan semboller ve garip şekiller var. Akşam yemeği ve konaklama için otelimize yerleşiyoruz.(isteyenler bugün extra ücret ödeyerek Kral seti’nin mezarını gezebilirler)

6.Gün 29 ocak pazartesi:Karnak tapınağı-Luxor tapınağı
Kahvaltının ardından otelden ayrılıyoruz .Luxor ve Karnak tapınaklarını ziyaret edip 4 gün sürecek Nil Nehri gezimizi yapacağımız 5* gemiye yerleşiyoruz.Akşam yemeği ve konaklama gemide
7.Gün 30 ocak salı: Krallar vadisi-hatshepsut tapınağı-Medinat habu-tutan khamun mezarı
Gemide kahvaltı ve ardından krallar vadisi,ilk ve tek kadın firavun Hatsepsut tapınağı, aslan Tanrıça Sekhmet’in tapınağı Medinat Habu ve Tutankhamun mezarını ve Tanrı Khnum tapınağını ziyaret edip,Esan tapınağını gezip akşam yemeği ve konaklama için gemiye dönüyoruz.
Gemimiz gece boyunca Edfu’ya doğru hareket ediyor.
(isteyenler bugün extra ücret ödeyerek Kraliçe Nefertati mezarını gezebilirler)
8.Gün 31 ocak Çarşamba: Horus tapınağı-KomOmbo-Sobek&Horus tapınağı
Kahvaltının ardından Edfu’da bulunan Horus tapınağını ziyaret edip gemiyle KomOmbo’ya hareket ediyoruz.Öğle yemeği gemide. Ardından,zamanında Mısır’ın şifa merkezi olan Sobekh ile Horus’un ortak tapınağını ziyaret ediyoruz.
9.Gün 01 şubat Perşembe:Aswan-Elephantine-Nübye Köyü
Kahvaltının ardından Aswan’ın meşhur büyük barajını ve Bitmemiş Obelisk’i görüyoruz. Ardından da Mısır’ın en güzel noktalarından birisine, Tanrıça İsis’in Philae’deki tapınağına gidiyoruz. Tapınak ada üzerinde kurulu olduğu için Nil nehri üzerinden teknelerle ulaşıyoruz.Öğle yemeğinin ardından Nil Nehri’nin Nübye Köyü’nü ziyaret edeceğiz.Elephantine ,Kıtchener adası ve Aga Khan mozelesini gezip akşam yemeği için gemiye dönüyoruz.
Gün 10: Aswan
Uçağımız sabah 5:30’da Aswan’dan kalkıyor. Kahire aktarmalı olarak dönüyoruz.

Yolculuğumuz TURSAB belgeli Viamaris Turs&Travel firmasıyla gerçekleşmektedir
Ücrete dahil olanlar-Tüm yemekler-Otobüsle ulaşım hizmetleri-Kahire’de 3 gece 5* Le Meridien Pyramid otelde tam pansiyon konaklama-Kahire/Luxor yataklı tren ile seyahat-1 gece 5* Mercur Luxor Hotel’de konaklama-5* Nil turu gemisinde 4 gece tam pansiyon konaklama-gezi ücretleri-türkçe rehberlik hizmetleri-seyahat sigortası
Ücrete dahil olmayanlar:İstanbul/Kahire gidiş dönüş uçak bileti.Aswan/Kahire uçak bileti.(Egypt air sitesinden alınıyor,410 usd civarında).Vize ücreti 25 usd-bahşişler 70 usd-yurt dışı çıkış ücreti 15 tl-kral seti mezarı ve kraliçe nefertati mezar ziyaretleri(en az 10 kişinin katılımıyla gerçekleşecek,yaklşık 50 usd)-otelde şahsi harcamalar-yemeklerde alınacak içecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder